Everything about Matcha green tea

Was ist Matcha Tee?

Matcha bedeutet auf Japanisch "Tee Pulver", dieses Pulver stammt von den besten gemahlenen grünen Teeblättern. Matcha Tee enthält unzählige Antioxidantien und Vitamine, die uns helfen, fit zu bleiben und unsere Gesundheit zu verbessern.

Antioxidantien
Koffein
L-Theanin

Der Herstellungsprozess von Matcha

In den besten Ländereien von Kyoto gepflanzt, wird die grüne Teeplantage 20 Tage vor der Ernte beschattet, um die Konzentration von Chlorophyll, Theanin und Koffein zu erhöhen, was ihr Wachstum verzögert. Dies ist der Moment, in dem der Tee Aminosäuren erhält, die dem Blatt einen süßeren Geschmack verleihen.

Die Sammlung von grünen Teeblättern erfolgt manuell auf gründliche und methodische Weise, indem nur die besten Blätter ausgewählt werden.

Sobald sie gesammelt sind, werden sie auf einer Oberfläche ausgebreitet, um die Blätter zu trocknen. Zu diesem Zeitpunkt können die getrockneten Blätter, auch "Tencha" genannt, bereits durch Einweichen in Wasser getrunken werden.

1. Pflanzen

Tee-Pflanzen in Kyoto werden 20 Tage vor der Ernte beschattet, um den Geschmack zu verbessern und den Gehalt an Chlorophyll und Theanin zu erhöhen.

2. Ernte

Green tea leaves are manually handpicked, selecting only the best leaves for quality.

3. Trocknen

Nach der Ernte werden die Blätter zum Trocknen ausgebreitet und in "Tencha" verwandelt, bereit für die Infusion.

4. Auswählen

Für Matcha-Pulver werden die Blätter gedämpft und die Stängel entfernt, um sicherzustellen, dass nur die feinsten Teile verwendet werden.

5. Grinding

In this final stage, we transport the Tencha to a grinding factory, where it is turned into powder using stone mills (which prevents the texture from being coarse). A single mill can process up to 40 grams of matcha tea per hour.

Die japanische Teezeremonie

The Japanese tea ceremony is a Japanese cultural activity that focuses on the preparation, service and drinking of Matcha green tea.

Currently, matcha has been increasingly incorporated into the day-to-day life of the Japanese, being introduced in recipes such as mochis, noodles, ice cream and a variety of sweet recipes. This is due to its highly healthy properties and the special flavor it has.

Matcha tea is defined by different grades, the type of production and the place where it comes from. The grade normally referred to as Ceremonial refers to that type of matcha tea that is good enough to be consumed during the tea ceremony, since it is only taken with water, without adding any other ingredient.

Unser Matcha-Tee, Bio-Zeremoniequalität

All varieties of our Matcha tea are Ceremonial grade, 100% organic in origin, without sugar, without preservatives or dyes, without gluten and suitable for vegans.

Our Matcha tea is grown in the Uji region, Kyoto, a region specially dedicated to planting and harvesting green tea; where they have been producing the best qualities of matcha tea for hundreds of years.

In addition, they have the European ecological certificate, which supports the use of products, for the maintenance of the harvest, which respect the European guidelines for consumption and responsible for the environment.

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